Helft 55-plussers bereidt woning niet voor op oude dag

Een meerderheid van de Nederlandse ouderen heeft nog niets gedaan om de veiligheid en het comfort van de eigen woning te verhogen met het oog op hun oude dag. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Lang zult u wonen is uitgevoerd door I&O Research. Aan het onderzoek deden 3311 Nederlanders van 55 jaar en ouder mee.

Veel van de ondervraagden noemden als redenen hiervoor dat ze zichzelf nog te jong vinden om erover na te denken, of gaven aan concrete actie uit te stellen. Een kwart van de 55-plussers zegt al wel maatregelen te hebben getroffen om langer thuis wonen mogelijk te maken. Van hen heeft twaalf procent aanpassingen laten doen aan de woning, is zeven procent verhuisd en heeft vijf procent meer informatie verzameld over de mogelijke maatregelen.

De meeste ouderen willen graag in hun eigen huis blijven wonen en een deel van hen overweegt ook een verbouwing om dit mogelijk te maken. Uit het onderzoek blijkt dat de verbouwingen in de helft van de gevallen niet zodanig worden uitgevoerd dat hiermee veilig en zorgeloos thuis wonen mogelijk blijft. Door er nu al over na te denken kunnen ouderen tijdig een plan maken voor het toekomstbestendig maken van hun woning.

Wilt u weten wat u kunt doen om langer zorgeloos thuis te blijven wonen? De Langer Thuis Test van Zilver Wonen helpt u om te bepalen of uw huidige huis veilig en comfortabel genoeg is voor uw oude dag.

Bron: Lang zult u wonen

Partners