Ouderen blijven langer thuis wonen door virtual reality-bril

De gemeentelijke hackathon ‘Zorg voor Ouderen’ is gewonnen door een team dat een idee bedacht voor een virtual reality-bril voor ouderen.

DEN HAAG- HACKING ELDERLY CAREDrie teams van in totaal vijftien hackers, onder wie zes uit India, bedachten innovatieve oplossingen om ouderen langer zelfstandig en veilig thuis te laten wonen. Het winnende team mag eind november hun idee presenteren in India tijdens de start van een samenwerking tussen Den Haag en de Indiase deelstaat Karnataka​.

Het winnende team bedacht een platform waarop video’s staan die twee mensen, met behulp van een virtual reality bril, samen kunnen bekijken. Ook kunnen familieleden beelden sturen die de ouderen met de bril kunnen zien. Door samen een ervaring te beleven creëert men nieuwe connecties en vriendschappen. Het publiek en de vakjury kozen de oplossing als winnaar van de hackaton.

Seniorvriendelijke stad

De wedstrijd maakte deel uit van een zorgbijeenkomst waar 200 zorgverleners en ondernemers bijeen kwamen om kennis en ervaring over de ouderenzorg te delen. Wethouder Karsten Klein maakte het winnende team bekend. Den Haag werd onlangs uitgeroepen tot de eerste ‘Seniorvriendelijke stad van Nederland’.

Bron: Den Haag FM

Partners