Rabobank ondersteunt ouderen bij langer thuis wonen

Door de vergrijzing en het regeringsbeleid van de afgelopen jaren wonen steeds meer ouderen langer thuis. Senioren die thuis comfortabel en veilig van hun oude dag willen genieten, worden legio mogelijkheden geboden. De Rabobank en Interpolis bieden via het nieuwe platform IkWoonLeefZorg.nl informatie aan ouderen en hun mantelzorgers.

In 2040 wonen in ons land naar verwachting ongeveer 5 miljoen 65-plussers, een kwart van de Nederlandse bevolking. Mede daardoor blijft ook de groep mantelzorgers groeien. Thuis wonen is in veel gevallen geen probleem, maar daartoe dienen ouderen, al dan niet in samenspraak met hun mantelzorger(s), wel een aantal zaken te regelen. Het platform IkWoonLeefZorg.nl geeft handige tips en concrete oplossingen. Niet alleen om langer thuis te kunnen wonen, maar ook op het gebied van zorg, sociale contacten en financiƫn.

De Rabobank wil er met dit platform voor zorgen dat mensen probleemloos thuis kunnen blijven wonen en zich vrij, veilig en zeker voelen in hun woning. Daarnaast biedt de bank diverse handige hulpmiddelen om zelfstandig te blijven bankieren; een wens die bij veel ouderen leeft. Via de website eenvoudigbankieren.nl geeft de bank uitleg over online bankieren via computer of mobiel.

Partners