Steeds meer vraag naar hulpmiddelen voor thuiswonende ouderen

Winkels die producten verkopen waardoor ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, doen het op dit moment zeer goed. Door het beleid van de overheid moeten ouderen langer thuis blijven wonen, waardoor zij handige hulpmiddelen goed kunnen gebruiken. Zo is naast de traplift ook de douchetoilet populair onder de doelgroep. Dit meldt NOS.

Ouderen die langer thuis blijven wonen, hebben steeds meer oren naar de hulpmiddelen die tegenwoordig op de markt zijn. Zo is het douchetoilet een handige manier om de zelfredzaamheid te stimuleren. Het toilet reinigt de intieme zone met water en een föhn droogt vervolgens de huid. Hierdoor kunnen ouderen zelfstandig naar het toilet en hoeven zij geen moeilijke bewegingen te maken. Zo zijn er nog tal van trucjes die de doelgroep kunnen helpen met dagelijkse klusjes.

Woonwinkels die zich specifiek richten op de ouderen, doen het ontzettend goed. Dat blijkt uit cijfers die brancheorganisatie Inretail gisteren publiceerden. Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn de koplopers als het gaat om de verkoop van hulpmiddelen voor ouderen. De verwachting is dat er alleen maar meer vraag naar de producten zal zijn. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat in 2019 de helft van de bevolking 50 jaar of ouder zal zijn.

Bron: nationale zorggids

Partners