Verbouwen

Wilt u uw woning laten verbouwen?

BadkamerDoor uw huidige woning te laten verbouwen, kunt u er vaak nog lang, probleemloos en met veel plezier in blijven wonen.

Wilt u bijvoorbeeld een slaapkamer en badkamer aanbouwen? Of een bestaande ruimte herindelen? Is een mantelzorgwoning of -kamer misschien de oplossing? Gaat het om een permanente of tijdelijke verbouwing? Mogelijkheden te over! Hieronder zetten wij er een aantal  voor u op een rij.

Laat u van tevoren goed door experts adviseren en informeer wanneer u voor uw verbouwing toestemming van uw gemeente nodig heeft. De websites rechts helpen u daar verder bij. Ook is het WMO-loket van de gemeente een prima vraagbaak voor al uw vragen over langer thuis blijven wonen. In sommige gevallen kunt u bij uw gemeente terecht voor vergoeding van (een deel van) de woningaanpassing. Komt u er met uw gemeente niet uit, dan kunt u misschien terecht bij het hulpfonds van ANBO.

Slaapkamer en/of badkamer erbij

BadkamerVeelal  is er in de tuin voldoende ruimte om, vast aan uw woning, een extra slaapkamer en badkamer te bouwen. Dat kan een  permanente aanbouw zijn, maar mocht uw tuin hiervoor te klein zijn, dan zijn er ook tijdelijke oplossingen te vinden.

Bij voldoende inpandige ruimte, bijvoorbeeld de garage, kan die wellicht verbouwd worden tot slaapkamer met badkamer.

Aanbouw van alleen een badkamer is natuurlijk ook een optie. Liefst uiteraard in de buurt van de andere ruimte (garage bijvoorbeeld) die omgebouwd is tot slaapkamer. Plaatsing van een tijdelijke aanbouwbadkamer is wellicht ook het overwegen waard. Kijk eens samen met een architect of adviseur naar uw wensen en wat er mogelijk is. U kunt zelf ook aanpassingen in huis (laten) doen of services inhuren.

Patio Plus

Hierbij worden enkele bestaande eengezinswoningen gezamenlijk aangepast.  In elke tuin worden een slaap- en badkamer gerealiseerd, maar de tuinen worden ook zodanig centraal met elkaar verbonden dat er een grote gemeenschappelijke binnentuin ontstaat. Op deze wijze kan een gezamenlijke doorgang  naar een centrale woning met een collectieve ontmoetingsruimte worden gevormd. U kunt zelf ook aanpassingen in het huis (laten) doen of services inhuren.

Tijdelijke zorgkamer

De tijdelijke zorgkamer bereidt volledig voor op een toenemende zorgvraag. Hiermee kan noodzakelijke ondersteuning of verpleging stap voor stap uitgebreid worden. Een zorgkamer bestaat uit een slaapkamer en een sanitaire ruimte en is  gemaakt van gewone bouwmaterialen (beton, steen, hardhout). Dankzij een extra toegevoegd stalen frame kan hij toch verplaatst worden: een verplaatsbare aanbouw dus. Tussen woning en zorgkamer zit een verbindingssluis die doorgang biedt aan een rolstoel of scootmobiel. U kunt zelf ook aanpassingen in het huis (laten) doen of services inhuren.

Mantelzorgwoning

De mantelzorgwoning is een compleet huisje, dat (tijdelijk) naast uw eigen woning geplaatst wordt, meestal in de tuin. Tijdelijk varieert van enkele tot tientallen jaren.  Dankzij de mantelzorgwoning is er altijd gezelligheid en steun voor elkaar, terwijl u toch ieder uw eigen huis heeft. Dichtbij, maar toch privé. De mantelzorgwoning is een comfortabele woning die in de regel bestaat uit een halletje, woonkamer, open keuken, slaapkamer en ruime badkamer. U kunt de mantelzorger in de extra woning laten wonen, of andersom. U kunt zelf ook aanpassingen in het huis (laten) doen of services inhuren.


Interessante websites voor u:

SilverWonen Architectuur – Architectenbureau dat u kan helpen uw droomhuis te realiseren

http://www.anbo.nl/hulpfonds
www.pasaan.nl
www.lvgo.nl
woningaanpassing.grootveld.net

3 tips van de expert

 

Benut de ruimte optimaal

Een eerste gesprek met de architect is altijd vrijblijvend, maar kan verrassende ideeën opleveren. Zoals extra zonlicht in huis brengen of een hobbyruimte of logeerkamer erbij.

Schets uw ideale dag

Wonen en slapen gelijkvloers; er kan vaak meer dan u denkt. Zoals een “walk in closet” en/of een douche cabine.

Durf te dromen

De juiste investeringen in uw woning geeft ook extra woonplezier. Ook de beveiliging en verlichting kan meteen goed geregeld worden.


Meer informatie? Ga naar SilverWonen Architectuur

Partners