Woonscan voor langer en veiliger zelfstandig thuis wonen

Belangenvereniging KBO in Vinkel biedt sinds kort een woonscan aan voor ouderen in Vinkel en Nuland. Via de scan ontvangen senioren tips die hen helpen om onveilige situaties in hun woning te herkennen. Door enkele aanpassingen te doen aan hun huis kunnen zij vervolgens langer zelfstandig thuis blijven wonen.

Volgens Antoon van den Elzen, voorzitter van de KBO in Vinkel en coördinator van de woonscan kunnen ouderen door goed op te letten ongelukjes in huis voorkomen. Zo kunnen verlengsnoeren of losliggende kleedjes leiden tot valpartijen. Door dit soort risico’s in huis te vermijden verklein je de kans op ongelukken behoorlijk.

Vrijwillige woonadviseurs nemen met geïnteresseerde ouderen een uitgebreide vragenlijst door. Daarin komen ook zaken aan de orde als reservesleutels voor de buren, zodat die binnen kunnen komen als de bewoner een ongelukje heeft gehad of onwel wordt. De adviseurs hebben een geheimhoudingsplicht zodat de ouderen zeker zijn dat hun informatie vertrouwelijk wordt behandeld.

Meer informatie over KBO Vinkel kunt u vinden op hun Facebookpagina

Partners