Zilver Wonen Weken

Heeft u zich weleens de vraag gesteld hoe het straks met uw oude dag zit? Nederlanders willen graag eigen regie houden over hun oude dag, ook het overheidsbeleid is er op gericht mensen langer zelfstandig te laten wonen. Hoe wilt u dit inrichten? Misschien heeft u de voorkeur om in uw huidige woning te blijven wonen? Of wilt u verhuizen naar een levensloopbestendig appartement? Weer anderen blijven langer zelfstandig wonen met hulp van hun sociaal netwerk of met steun van de gemeente.

ANBO is een samenwerking gestart met stichting ZilverWonenWeken om mensen er bewust van te maken goed na te denken over de woonwensen op langere termijn. Op de website van Zilver Wonen Weken kunt u allerlei informatie en tips vinden over hoe u uw woning toekomstbestendig kunt maken en dus langer thuis kunt blijven wonen. Ook ANBO deelt graag tips en informatie die u kunnen helpen:

5 tips bij langer zelfstandig wonen
Eigen regie houden over je leven, langer zelfstandig kunnen wonen tot op hoge leeftijd; het zijn prachtige teksten. Maar hoe kunt u er zelf in de praktijk voor zorgen dat uw huis geschikt is om langer zelfstandig te wonen? ANBO zet een aantal praktische tips op een rijtje.

Woningaanpassing nodig, maar zelf geen geld?
Met betrekking tot woningaanpassingen zijn de meeste gemeenten heel terughoudend geworden: zelf regelen, zelf betalen of verhuizen. Toch kan een beroep op de Wmo soms helpen woningaanpassing te financieren. Ook zullen steeds meer gemeenten de Blijverslenening gaan aanbieden. Valt u toch tussen wal en schip? ANBO helpt! Meer informatie vindt u op www.anbo.nl/hulpfonds

Stekkie van de maand
Stekkie van de Maand laat maandelijks een nieuwe woonvorm voor senioren zien, belicht vanuit een bewoner én een initiatiefnemer. We laten zien waarom bewoners voor deze manier van wonen hebben gekozen, maar ook waar de initiatiefnemers tegenaan lopen. Laat u inspireren door de verrassende mogelijkheden.

Woning op maat
Wanneer u ouder wordt, kan het zijn dat u op een dag service of zorg nodig heeft. In uw huidige woning of in een nieuwe seniorenwoning. Denk aan levensloopbestendige woningen en zelfstandige 55+ appartementen, maar ook aan aanleunwoningen of zorgwoningen in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Woonz.nl helpt u samen met ANBO de ideale woning vinden. Kijk hier of er iets naar uw wensen te vinden is.

Maak kans op het gratis boek van Villa Begonia
Op zoek naar andere inspirerende woonideeën? U vindt ze in het boek: Villa Begonia! Deze geven wij gratis weg. Vraag uw exemplaar hier aan! Wees er snel bij want op=op

Vraag een gratis e-book aan
In ons gratis e-book Langer Thuiswonen krijgt u allerlei informatie over hoe u langer thuis kunt blijven wonen. Laat uw e-mailadres achter en bekijk het direct online.

Partners